voor de nederlandse lezers

voor de lezer's die artikelen in het nederlands willen lezen. vraag onder het gewenste artikel naar de nederlandse versie in een comentaarberichtje.

maandag 26 januari 2009

my new MG one of a kind project

new project on the way


never seen before mg


comming this year on the blogits a custom model with a high skilled pilot

__________________________________________________

also comming this year


de ∞ justice mg,

voluit gesproken de infinit justice master grade

tevens ligt er een Aegis hg 1/100 op de plank

maandag 5 januari 2009

mg sword/launcher strike gundam

hier is dan mijn 2e blog.

voor de gene die gelijk het eind resultaat willen zien zonder de tekst, hier is de fotoshoot

dit keer bouw ik de mg sword/launcher strike gundam. ik doe niks aan het kleuren paneel, zoveel mogelijk de orginele kleuren aanhouden. ook ga ik met de aangeschafte tamiya setjes weatheren uitproberen, ik doe niet te uitbundig. En voor wie de scene kent, de strike gundam probeer ik met niet al teveel werk eruit te laten zien alsof hij net klaar is met het woestijngevecht tegen de bucue's.
dus even geen zwaard maar de launcher erbij. mischien dat ik later het zwaard erbij doe mischien niet even kijke hoeveel werk ik eraan heb.
ik ga geen battle damage doen aangezien ik weatheren eerst een beetje onder de knie wil hebben. ik vind verven al een hele klus, niet dat ik het niet graag doe maar ik zie weleens wat over het hoofd en moet dus geregeld weer opnieuw potjes verf openen die ik al heb gebruikt.
oke nu genoeg gepraat over hoe en wat ik wil gaan doen.
blog pic g2
ik ben begonnen met de combo weapon pod (120mm anti-ship vulcan gun, 2x 350mm gun launcher), gemonteerd op de rechterschouder.
bekende verhaal uitknippen en schuren. rood en gele onderdelen geverfd. en nu een beetje dilema geen mooie groene kleur, dus zelf mengen leger groen met een beetje geel en donkergroen en voila. het komt heel dichtbij de orginele groene kleur gelukkig.
de 120 mm vulcan gun heb ik met opzet silverkleurig gedaan om hem meer op te laten vallen en ik denk zelf dat dit mooiste uitkomt na weatheren.
nu assembeleren en 1 wapen is dan klaar
120mm anti-ship vulcan gun pic
hier 2 fotos na een beetje oefenen met de tamiya weathering kit ik heb alleen soor (roet en donker vuil etc.) gebruikt. en op de lichte delen zie je het heel mooi de donkere iets minder.
weathered 2 weathered 1

20-02-2009

vandaag even ruimte kunnen vinden voor verven van de nodige onderdelen. ik heb voornamelijk torso delen geverfd, kortom de rode en blauwe delen ook het skelet heb ik al voor 80% geassembeleerd
zie de foto
strike skeleton
26-02-2009
ben weer en klein stukje verder wat nog te doen:
-witte onderdelen pre-shaden en daarna wit spuiten
-decals toepassen
-weatheren
-assembeleren
-lakken
been ook op het idee gekomen om bij deze mg de ogen doorzichtig te verven, ik weet niet hoe dit eruit zal zien als het af is en heb het ook nog nooit eerder gezien. het idee komt wel van een soort gelijk iets namelijk de lens van een geweer doorzichtig rood maken. hieronder een foto van het resultaat.
strike eyes
17-03-2009
weer een kleine update en een stap dichterbij het eind product. de strike is ge-preshade en daarna wit gespoten. ik ben momenteel bezig met de decals erop te plakken. het pre-shaden ging mij niet al te best af ik denk dat ik bij een te lage temeratuur heb gesporten waar door de witte verf slecht wou hechten. het liep veel uit, dit had later gezien wel als voordeel dat de grijze randen beter zichtbaar waren. ik heb het bij gewerkt met sterk verdunde wite verf en het eindresultaat lijkt al een stuk mooier.
22-03-2009
heb de afgelopen dagen mijn strike afgewerkt en ben opzich zeer tevreden.
strike
ik vind eerlijk de launcher-gun niet heel erg geslaagd maar de strike gundam zelf des te meer. het weatheren heb ik geprobeerd zo realistisch mogelijk te houden. in andere woorden op zijn voeten zit meer zand en troep dan op zijn hoofd. hieronder een foto van zijn voeten/benen. ik heb dan ook op de voeten tot de heupen gewoon sand gebruikt met weatheren en langzaam overgaan in light-sand dit is naar mijn mening heel mooi gelukt.
Photobucket
de foto's zijn op sommige plekken een beetje over belicht en daardoor is niet altijd het geweatherde onderdeel duidelijk helaas.
Photobucketstrike leg
hierboven heb ik 2 foto's die iets minder scherp zijn maar hier zijn de zand plekken beter te zien. en ja ik kan nu eigenlijks niets anders zeggen dan see for yourself. de foto's maken meer duidelijk wat ik heb gedaan.
PhotobucketPhotobucket
strike chest
je kan op de foto hierboven mooi zien dat de ogen doorzichtige verf hebben, inplaats van een metallic stickertje
en dan ook de famous attack pose, ik vind de launcher moeilijk als het op poseren aan komt. door de lompheid van het geweer en de beugels waar hij aan vast zit een onhandelbaar ding. er is dan ook maar 1 echt mooie pose voor vind ikzelf
strike attack posestrikestrike chest shot
ik heb niet veel aan de achterkant gedaan dat is zeer goed te zien. ook heb ik helemaal niks geverfd aan de backpack, gezien de tijd dat ik ermee bezig was (bijna 4 maand) heb ik die gelaten voor wat het is. hij zal nog wel wat doffer worden als ik er een matte laklaag op doe.
strike ik heb voor de strike de volgende kleuren gebruikt
xf-2 flat white
xf-3 flat yellow
xf-7 flat red
xf-8 flat blue
x-23 clear blue
x26 clear orange
revell matt schwarz 06
ts27 matt white
ts66 ijn grey
weather master A en B
gundam weathering marker set
+ punten
-echte klassieker onderhand
-best stevig innerframe
-genoeg senarios om uit te kiezen om je gundam te weatheren ect ect

- punten
-slechte enkel's, valt makkelijk om
-launcher gun is maar op 1 mooie manier te poseren.

dit was het dan voor mijn strike gundam project als het weer warmer wordt doe ik er een matte lak op om hem helemaal af te maken. op naar de volgende projecten, en laat weten wat je ervan vind alsjeblieft!

zie hier de complete van de strike de fotoshootvan de strike