voor de nederlandse lezers

voor de lezer's die artikelen in het nederlands willen lezen. vraag onder het gewenste artikel naar de nederlandse versie in een comentaarberichtje.

vrijdag 6 februari 2009

mijn gereedschap en materialen

hier een kopje met gereedschap dat ik gebruik voor mijn gundam modellen.ik zal vaker plaatjes van gereedschap en materiaal toevoegen naarmate ik meer gebruik of haal. (houd het dus in de gaten hahahaha)

laat in alsjeblieft in reatcies jullie eigen ervaringen met materialen horen bijvoorbeeld met putty of een dremel of een airbrush.
___________________________________________________________________
ik heb als beginnetje evergreen plastic
evergreen plastic ik van hetzelfde materiaal als waar gundam modellen van worden gemaakt en dus ideaal om te gebruiken bij het aanpassen van je gundam.
ik heb het aangeschaft voor mijn eerste full customized gundam model.

mijn eerste indruk is dat het er goed en degelijk uit ziet en makkelijk in gebruik, het oogt stevig en toch is het vrij flexibel (buisjes en balkjes), de sheets zijn erg stevig.
hieronder een afbeelding van sheet 1 mm dik, buis 2,4 mm, strip 1 mm x 1 mm.

________________________________
ook heb ik putty aangeschaft voor het eerst om te customizen het is een 2 componeten putty die naar fink kneden 3 a 4 uur op kamer temperatuur hard is
___________________________________________________________________

ik heb gisteren 10-02-2009 een dremel aangeschaft van het merk rockwell.
ik ga deze dremel voor mijn custom models gebruiken.

nieuwe dremel

ook is er later de mogelijkheid om battle-damage en eventueel wat weathering aan te brengen met de dremel (bij weathering moet je denken aan rafelige randes van bijwoorbeeld roest). vooral naar battle damage kijk ik uit omdat te gaan proberen met de dremel. (iemand tips ???)

dremel

nog een beetje info over de dremel :
-rockwell RD6060K
-variabel toerental, in te stellen met digitale rpm meter per 1000 rpm (van 8000 tot 35000)
-heeel veel accesoires zoals polijst schijfjes, slijpschijfjes, boortjes en nog veeeeel meer
-standaard bij geleverd
-flexisnoer erbij zodat vasthouden van dremel niet perse nodig is
-alles in een mooi koffertje8 opmerkingen:

 1. Als je gewoon een klein boortje erop zet, en je boort er putjes in heb je denk ik al mooie kogel gaten.

  Ik heb het alleen nog nooit zelf geprobeert....
  deze site nog gevonden:
  http://www-personal.umich.edu/~naners/ben/hj/weathering.html

  Hij heeft ook roest op zijn zaku gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dankje jeppa ik was inderdaad ook van plan om kleinere boortjes erbij te kopen dunste is 3mm die erbij zit, maar had nog niet aan kogel gaten gedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marc, Tamiya (of een ander goed merk) verkoopt ook kleinere boortjes. Je hebt een setje van 3 - 1 mm (http://www.hlj.com/product/TAM74049). Verder moet je een beetje op passen met de Dremel. Als je het toerental te hoog maakt zul je niet meer boren, maar zul je gewoon plastic wegsmelten. Soms kan je dat niet willen, maar soms ook wel ;) Verder ben ik benieuwd wat je ermee gaat doen! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dankje allemaal voor de tips.
  ik zal er zeker op letten dat ik hem op lage toerenstand hou, en moet nog even kijken welke boortjes erin passen ect ect.

  hebben jullie enig idee waar je meer specialistisch modelbouw gereedschap kan kopen en tevens tamiya verf. (veel gedoe met me internet leverancier van verf). ik wil graag 1 adres waar ik alles weg kan halen (mits mogelijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je naar een winkel wilt in Nederland kon dat wel eens lastig worden. Ik koop het meeste gereedschap dat ik niet in een winkel kan vinden via internet via RainbowTen. Waar kocht jij dan je verf dat je problemen had met die leverancier?

  http://www.rainbowten.co.jp/english/index.html
  Lees even goed door hoe je moet bestellen e.d. Daarna is het simpel en ye reageren en versturen erg snel. Meeste paketten had ik binnen twee weken thuis (in Nederland).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Ik koop ze meestal bij morgenroete die actief is op marktplaza. Soms koop ik ze via mede modelbouwers en heb al een antal keren rechtstreeks uit japan bestelt

   Verwijderen