voor de nederlandse lezers

voor de lezer's die artikelen in het nederlands willen lezen. vraag onder het gewenste artikel naar de nederlandse versie in een comentaarberichtje.

maandag 23 maart 2009

MG ZGMF-1001/K Slash ZAKU Phantom Yzak Joule custom

jullie kozen als meeste voor mijn secret mg project en kijk hier is hij dan.(poll is nog niet afgelopen maar deze heeft bij uitstek de meeste stemmen).
na de gundam group build wordt dit mijn volgende project.

het is de MG 1/100 zaku van Yzak Joule uit seed destinyvele van jullie weten dat deze niet bestaat. sommige mischien ook wel niet. ik heb bij me vorige project de aandacht genomen voor weatheren van de gundam. dit keer zoek ik het in een iets andere hoek. namelijk een HG 1/100 blaze zaku phantom om een MG shin matsunaga zaku 2 skelet heen te bouwen. ik zal hier en daar tegen probleempjes aanlopen, maar die zal ik allemaal zo mooi mogelijk weg werken. ik verheug me zeer op het bouwen van dit model.

ik heb voor dit model al binnen gehaald:
-mg shin matsunaga zaku 2 custom
-hg heine westenfluss blaze zaku phantom
-gundam seed waterslide decals
-een hy2m zaku 2 mg led hoofd

ik heb de dremel uit mijn topicje gereedschap hoofdzakelijk aangeschaf voor dit project, hiermee kan ik binnenwerk van de HG onderdelen makkelijk verwijderen. en zoals jullie hieroven kunnen lezen komt er een ledje in als camera/sensor het is en rode die bestemt is voor een 1.0 mg zaku 2 black tri star. ook deze wordt onder handen genomen en ingebouwd.

voor wie het nog niet was opgevallen de gatteling guns op de rug zijn niet in HG of MG serie uitgekomen, ik heb hiervoor evergreen plastic aangeschaft en ga hier zelf de guns uit maken. verder ga ik de HG onderdelen meer uit elkaar halen zodat de knieen en ellebogen bijvoorbeeld uit meer onderdelen bestaan en meer bweging erin. ook komt er een echt werkend cockpit-deurtje in zoals iedereen gewend is van de MG serie.

04-04-09
ik heb intussen het skelet van de zaku in elkaar gezet en ben al et de helft aan het passen om jullie even te laten zien of dit ook lukt of niet, is hier een foto waarbij het wel is gelukt namelijk een onderbeen ervan
zie hier de update

03-05-09
weinig werk in een maand tijd gedaan helaas, ik heb 1 been van de zaku nu zo goed als af. mischein laat ik de voet nog iets meer zakken voor meer beweegbaarheid. ook heb ik de torso nog even onder handen genomen. de cockpit is ngeveer 5 mm verlaagd zodat deze mooi uitkomt voor de armor opening. op de foto heb ik 1 zijkant van het onderbeen weggelaten zodat de binnenkant en de voet goed te zien is. zie hieronder de foto's van mijn kleine update
Van MG zaku custom
Van MG zaku custom

7 opmerkingen:

 1. Dat wordt een gaaf project zo te lezen.

  Je zegt trouwens dit: "verder ga ik de HG onderdelen meer uit elkaar halen zodat de knieen en ellebogen bijvoorbeeld uit meer onderdelen bestaan en meer bweging erin"

  Is het niet makkelijker en steviger als je gewoon een mg frame gebruikt en die verder gaat bewerken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja ik was niet helemaal duidelijk zag ik (is al verbeterd) ik bouw de HG om het MG skelet heen voorzover dit wil. ik zal veel moeilijkheden tegekomen en wanneer ik absoluut niet anders kan dan pas ik MG armor aan zodat het lijkt op HG onderdelen. blijf me blog volgen en je zal zien hoe ik het een en ander voor elkaar krijg.

  en heeft deze anoniem ook een naam ?(ken ik je van bijvoorbeeld gizmoxia)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Jeppa, Ik krijg het zo alleen niet meer voor elkaar om met een naam te reageren aangezien ik geen AIM heb enzo....

  Ik had ook op je gm cold district gereageerd, de mijne moet ook binnekort afgelevert worden
  :D

  Afzender: Jeppa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oke hahahah leuk om te horen wat iedereen ervan vind enzo. is het geen idee voor jou, om ook een blog te beginnen :P wordt ik een vaste volger van je. ik heb het idee van chobinfoot en inmiddels doen solid en akiba het ook.
  hoe meer hoe beter hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nah, ik loop een beetje achter met me gunpla ivm school en krijg met mijn volgende bestelling ook een echte backlog ^^ (niet zoeen als ktlam dan xD)

  Ben nu nog bezig met me aile strike mg, het hoofd, lichaam en zijn armen zijn af.
  En vandaag eventjes tussendoor aan mijn freedom gewerkt.
  Als ik wat verder ben post ik het wel op gizmoxia.

  Afzender: Jeppa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mwaah ik heb het work in progress gezien.
  ik vind het heel zonde van de hg maar goed dat wist je al xD
  toch ben ik echt super benieuwd naar het eindresultaat :D
  x kimmy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ziet er goed uit ;)
  ik kijk ook uit naar jouw eindresultaat :P

  BeantwoordenVerwijderen